Vrei să slăbești cu orice preț ?

Vrei să slăbești cu orice preț ?

Sursa Imagine: www.90daysinmyshoes.com

Suntem asaltați de sfaturi, diete și pastile “minune” care promit niște rezultate incredibile într-un timp foarte scurt. Trăim în secolul vitezei și ne dorim rezultate rapide fără să conștientizăm că acele kilograme acumulate în ani de zile nu pot să dispară imediat. Nu există alimente care “ard grăsimea” sau pastile care ne ajută să scăpăm de țesutul adipos, fără efort sau având același regim alimentar care a dus la acumularea de grăsime.

Apar din ce în ce mai multe diete miraculoase, cărți care prezintă regimuri care vor aduce rezultate rapide și pastile care ne vor ajuta să slăbim ca prin minune, fără să facem eforturi.

Cele mai des întâlnite cărți sau articole despre slăbit promovează modele alimentare bogate în proteine și sărace în carbohidrați, accentuând cât este de periculos să mâncăm făină albă, zahăr sau sirop de porumb.

Regimul hiperproteic – adevăr și mit 

Bineînțeles că sunt de acord cu pericolele pe care le reprezintă consumul de alimente hiperglicemice complet nesănătoase, dar cred că ar fi timpul să desființăm acest mit al aportului prea mare de proteine.

Dieta hiperproteică ​este cea mai eficientă în arderea grăsimilor, deoarece proteina este mai greu de digerat, deci arde mai multe calorii și ne dă sațietate pentru mai mult timp. Cei mai mulți oameni care încep această dietă reușesc să piardă în greutate deoarece dispare senzația de foame, dar și pentru că renunțând la carbohidrați, organismul este forțat să utilizeze o parte din rezervele sale de glicogen și țesut adipos. De asemenea, acest regim ajută și la o scădere a procentului de apă din organism, ceea ce indică mai puține kilograme pe cântar.

De fapt, chiar dacă scad greutatea, aceste regimuri pot conduce la creșterea colesterolului LDL și pot cauza sau permite evoluția bolilor cardiace. Succesul în ceea ce privește scăderea în greutate prin eliminarea sau reducerea carbohidraților periculoși nu este suficient.

Popularitatea acestui regim este o dovadă a faptului căoamenii caută o cale să slăbească fără să renunțe la povestea de dragoste cu alimentele nesănătoase.Oamenii primesc exact ceea ce vor să audă: puteți mânca multă grăsime, colesterol și grăsimi saturate și totuși puteți slăbi.

Ideea este că nu trebuie să ne lăsăm induși în eroare de această dezinformare în privința nutriției și a sănătății. Trebuie să încercăm să consumăm proteine într-un mod echilibrat ( 0.8 – 1.2 g/kilocorp ) șimulte alimente bogate în nutrienți, din plante.

Oamenii ajung să se teamă să mănânce fructe proaspete, sănătoase, deoarece acestea conțin carbohidrați.

Vrei să slăbești cu orice preț ?

Recomandările generale ca și procent de carbohidrați diferă în funcție de stilul de viață. În general,pentru a menține corpul într-o stare de sănătate nu se poate trăi fără carbohidrați, dar cei care sunt mai puțin activi vor avea nevoie de mai puțin combustibil și, prin urmare mai puțini carbohidrați.

În cazul în care creșterea riscului pentru infarct miocardic și cancer nu este un argument suficient împotriva regimurilor cu conținut ridicat de proteine, știința ne convinge de asemenea că astfel de regimuri cauzează afecțiuni renale, calculi renali și gută.

Longevitatea și protecția față de boli ar trebui să fie scopurile cele mai importante ale dietelor pe care le alegeți. Nutriția este un subiect extrem de important, astfel că știința modernă arată că cele mai frecvente boli ale lumii actuale sunt rezultatul ignoranței nutriționale.

Autor: Raluca Mihaela Glișcă, Tehnician nutritionist , ralucamihaela.ro.

Autor: Admin

Alte Articole care te-ar interesa:

12 lucruri pe care să le eviți pentru a avea o minte puternică
12 lucruri pe care să le eviți pentru a avea o minte puternică

Psihologii recomandă tot felul de lucruri pe care trebuie să le faci sau să le ai pentru a avea o minte sănătoasă și puternică, precum tenacitate, ambiție sau …

Likes(0)Dislikes(0)

Autor: Admin

Citeste mai mult
dentist
Depasirea fricii de dentist

Mai mult de trei sferturi din pacienti vin cu teama la dentist. Evident, intensitatea anxietatii variaza de la un pacient la altul si de la o situatie la alta, insa, re…

Likes(0)Dislikes(0)

Autor: Cabinet medical stomatologic Marin Alexandru Mihai

Citeste mai mult

Lasa un comentariu

Trebuie sa fii logat ca sa lasi un comentariu.